LELYSTAD - Zo’n 300 deelnemers verdeeld over 28 teams verschenen zaterdag 31 augustus aan de start van de BedrijvenMudRun, georganiseerd door Sportbedrijf Lelystad en KernGezond. Samen trotseerden zij een 5 kilometer lang parcours vol hindernissen en modder. Allemaal haalden zij de finish!

Spectaculaire verschijningen

Dit jaar een verdubbeling van het aantal teams en een mooie mix uit het onderwijs, zorg, welzijn en het bedrijfsleven in Lelystad. De aanwezigheid van de verschillende teams in het Belevenissenbos bleef niet onopgemerkt voor publiek. De deelnemers hadden te gekke en kleurrijke outfits aan. Zo gingen flamingo's, Scooby-Doo figuren en 80's verklede apothekers over de finish. Ook passeerden leuke namen de revue waaronder de MuddyMatchMakers (Burger Support), Gladiatores Vocabuli (Omroep Flevoland) en The Hairy Pigs (Salon JAXX). Team Coloriet had opnieuw een sponsoractie aan hun deelname gekoppeld, waarvan de opbrengst gaat naar de tuin en het Grand Café van Coloriet Laarhof.

SCALA en Centrada in de prijzen
Bij de BedrijvenMudRun gaat het er niet om wie de snelste is. Plezier, teamwork en samen de eindstreep halen staan centraal. Iedereen doet dat op eigen niveau, zodat ook de minder sportieve collega mee kan doen. Toch werden er wel prijzen uitgereikt. Het team van SCALA (MBO College Lelystad – luchtvaartopleidingen) won overduidelijk de prijs voor het meest modderige team. Voor de titel de gekste of kleurrijkste outfit was het niet gemakkelijk voor de jury, want zowel Salon JAXX als Centrada hadden flink uitgepakt. Uiteindelijk wonnen de Scooby-Doo personages van Centrada de felbegeerde prijs.

Vrijwilligers
De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag met enthousiaste deelnemers en veel bezoekers. Angelina Schleper, accountmanager van Sportbedrijf Lelystad, zegt hierover: “Deze editie verliep opnieuw soepel dankzij de fijne samenwerking met KernGezond en heel veel vrijwilligers, waaronder de KNRM en de oudgedienden van de brandweer. Zo is dit sportfeest helemaal compleet. Binnenkort kunnen we nagenieten met de foto’s en de aftermovie die zijn terug te vinden op de pagina van de BedrijvenMudRun van Sportbedrijf Lelystad (www.sportbedrijf.nl/bedrijvenmudrun).