ROTTERDAM - Almere City heeft zijn derde punt van het seizoen te pakken, alhoewel het bij Sparta Rotterdam een 0-2 voorsprong uit handen gaf. De Rotterdammers kwamen na rust op gelijke hoogte.

De gasten uit Almere hadden na tien minuten het totaal aantal goals dit seizoen al verdubbeld. Robinet tikte knap de openingstreffer binnen en Spartaan Reith schoof de bal op kolderieke wijze in het eigen doel. Sparta was geschrokken, maar kreeg daarna twee kansen via Verschueren. Om de boel extra wakker schudden, wisselde Sparta-coach Rijsdijk na ruim een half uur bijna zijn gehele verdediging.

De thuisploeg leek kort na rust snel orde op zaken te stellen met goals van Neghli en Clement, maar kon niet doordrukken. Pas in de slotfase was het alle hens aan dek voor Almere, dat echter kranig standhield: 2-2.