LELYSTAD - Op woensdag 9 oktober 2024 vond de feestelijke opening plaats van de beweegtuin bij IrisZorg. Na bijna drie jaar van voorbereiding werd een langgekoesterde wens van bewoners, omwonenden en initiatiefnemers eindelijk werkelijkheid. De beweegtuin, die bedoeld is voor zowel bewoners van IrisZorg als buurtbewoners, werd officieel geopend door de wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra, gevolgd door een boks- en calisthenicsles.


De nieuwe beweegtuin draagt niet alleen bij aan het herstel en de gezondheid van bewoners, maar heeft ook een belangrijke sociale functie in de wijk. Deze belangrijke sociale functie werd onderstreept door wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra. Met de beweegtuin wordt de drempel om te gaan sporten verlaagd, zeker voor degenen die weinig financiële middelen of vervoersopties hebben. Daarnaast zorgt de locatie voor meer verbinding en ontmoeting tussen de bewoners van IrisZorg en de buurtbewoners.

Sportbedrijf Lelystad heeft IrisZorg ondersteund in de realisatie van dit project, waarbij diverse partijen en financierders hebben bijgedragen, zoals de Hervormde Kerk ’t Lichtschip, het Lelystad Next Level budget en het Sport- en Vitaliteitsakkoord. Timo Hoenderboom, sportregisseur Openbare ruimte & Urban bij Sportbedrijf Lelystad vertelt: “Dankzij deze gezamenlijke inspanning is de beweegtuin nu een toegankelijk sportlocatie voor iedereen, ongeacht leeftijd of achtergrond. We zijn ongelofelijk trots dat het ons is gelukt dit te realiseren!”.

De opening werd druk bezocht en de eerste deelnemers genoten zichtbaar van de sportieve activiteiten. IrisZorg kijkt ernaar uit om met deze beweegtuin een positieve bijdrage te leveren aan de gezondheid en de sociale cohesie in de wijk.