LELYSTAD - Sportbedrijf Lelystad en AV Spirit Lelystad gaan de succesvolle Spirit-loop structureel organiseren. Tijdens de eerste 6 edities is gebleken dat er ruim voldoende animo is voor de laagdrempelige wandel- en hardloopactiviteit, een goede reden om de samenwerking voort te zetten. De Spirit-loop is 5 kilometer lang en vindt één keer per 14 dagen plaats, op zaterdagochtend om 09.30 uur. Vanaf begin oktober tot en met eind maart 2025 wordt dit tijdelijk één keer per 28 dagen, in verband met de Wintercup.

Spirit-loop trekt een breed publiek


Jan Boogaard, secretaris bij AV Spirit en kerngroeplid van de Spirit-loop, vertelt erover: “We zien dat er veel verschillende leeftijdsgroepen meedoen én in verschillende samenstellingen. Het zijn niet alleen wandel-of hardloopgroepjes die meedoen, maar ook gezinnen en individuele sporters. Daarnaast is het een goede mix van wandelaars en hardlopers. Een deel daarvan is lid van onze vereniging, maar ook een groot deel nog niet. We zijn er echt voor iedereen en willen daarin ook onze sociaal-maatschappelijk rol vervullen. De Spirit-loop draagt daaraan bij en brengt inwoners bij elkaar.” Aldus Jan.

Peter van den Driessche, vrijwilliger en kerngroeplid van de Spirit-loop, vertelt verder: “Gezelligheid en plezier staan echt voorop tijdens de Spirit-loop. Bij de eerste 6 edities hadden we steeds tussen de 30 en 60 deelnemers. Ook in de vakantieperiode blijven er mensen komen. Naast dat het laagdrempelig is om mee te doen en goed is voor de gezondheid, is vooral ook het sociale contact naderhand in onze gezellige kantine heel belangrijk. Zonder de ondersteuning van onze enthousiaste vrijwilligers en de goede samenwerking met Sportbedrijf Lelystad was het niet gelukt om dit te realiseren. We zijn daar heel trots op en dankbaar voor.” Vertelt Peter.

Sportbedrijf Lelystad is trots op de vrijwilligers

Timo Hoenderboom, sportregisseur Openbare ruimte & URBAN bij Sportbedrijf Lelystad, vult aan: “Hoe het nu gaat, is precies zoals wij het voor ogen hadden. De activiteit wordt gedragen door de vrijwilligers van de vereniging en Sportbedrijf Lelystad helpt bij het structureel mogelijk maken. Denk aan het faciliteren van promotiematerialen en de ondersteuning bij het werven van deelnemers. We hopen in de toekomst nog verder te mogen groeien. Hulde aan alle vrijwilligers die dit mogelijk maken!”

Aanmelden

Aanmelden voor de Spirit-loop is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd. Vooraf inschrijven is mogelijk via https://sportinlelystad.nl/activaties/buiten-bewegen .

De deelnemersbijdragen van € 1,- wordt op locatie betaald. Naderhand is er de mogelijkheid om gezellig samen af te sluiten in de kantine, onder het genot van koffie, thee en iets lekkers. Een kop koffie of thee kost € 1,50.

De eerstvolgende editie is op zaterdag 17 augustus 2024. Startlocatie is AV Spirit Lelystad, Sportparkweg 2. De Spirit-loop wordt financieel ondersteund door Sportservice Flevoland.